Carina Elise Godou er ekspert på TikTok. Hun mener en vanlig feil blant markedsførere er å komme for sent i gang med å bruke nye mediekanaler. De som er tidlig ute får både viktig lærdom og et forsprang.

TikTok har nå 1,5 millioner norske brukere, og stadig flere av dem er voksne. Det gjør kanalen mer og mer aktuell for å nå ut med kommersielle budskap.

– Husk hva som skjedde med Instagram, Facebook og Snapchat. De startet som kanaler for «kidsa», og derfor ble kanalene kanskje litt oversett av markedsførere. Nå domineres de av voksne og unge voksne, forbrukere som de fleste annonsører er opptatt av å nå, sier hun.

TikTok tar markedsandeler

I juni holder Godou kurs i hvordan å lykkes på sosiale medier nå. Hun skal snakke om TikTok, og hvordan kommersielle aktører kan ta i bruk appen.

– TikTok har i de siste årene opplevd en eksponensiell vekst. Appen har nå hele 1,5 millioner aktive norske brukere, minner Godou om.

Tall fra Ipsos viser at 12 % nordmenn bruker TikTok daglig nå, og dette tallet har vokst mye.

Mange annonsører bruker allerede influensere til nå sine målgrupper.

For eksempel har virksomheter som Helsedirektoratet, Den Norske Kirke og Osloskolen samarbeidet med influenseren «KaroKul», 17 år gamle Karoline fra Oslo. Hun har over 200.000 dedikerte følgere på TikTok, noe som gir stor spredning av hennes budskap.

– TikTok tar stadig større markedsandeler, og hele 45 prosent av de aktive brukerne er ikke å finne på Instagram. For å kunne nå ut til et bredt publikum på sosiale medier er det viktig å ha en god tilstedeværelse over flere plattformer, og TikTok burde i 2021 være en naturlig del av en mediemiks, sier Godou.

Se Carina Elise Godou her:


Skapte bølger på TikTok

En organisasjon som var raskt ute med å ta i bruk TikTok, var Redningsselskapet. Sommeren 2020 dominerte de den sosiale plattformen med viktige videoer om sikkerhet på og ved sjøen.

De brukte også kampanjen til å skape massiv PR-omtale, noe som styrket kjennskapen i den yngre målgruppen. Redningsselskapet har allerede vunnet flere internasjonale priser for kampanjen. Ringvirkningene var også store, forteller Fredrik Sahlin i Redningsselskapet, som skal legge fram caset på kurset i juni.

– Vi lærte veldig mye veldig raskt. Fra vi planla å sjøsette kampanjen til vi kom i havn gikk det bare noen uker. I kampanjeperioden fikk vi et voldsomt engasjement og et enormt antall visninger, og gikk fra 0 til 25 000 følgere. Vi hadde 15 videoer med over 100.000 visninger, og det er ganske rått, sier han.

På Kampanje og Talerlisten sitt kurs i juni skal Sahlin fortelle hva de gjorde for å lykkes, hva som fungerte best og hva andre bør tenke på.

– TikTok-erfaringen har utfordret tankegangen og metodikken rundt hvordan Redningsselskapet jobber med markedsføring og merkevarebygging på, sier han.

– Bedre reach på de små kanalene

En annen ekspert du møter på kurset, er Kristian Thomassen i Falk Media. Han har jobbet med digitale medier i 10 år.

På kurset skal han snakke om Snapchats nye bedriftsfunksjon, som Thomassen mener vil bli viktig for markedsførere og PR-folk å kjenne til.

Den unge sørlendingen mener norske markedsførere lettere kan få oppmerksomhet hvis de også tar i bruk «de nye» kanalene, og ikke bare Facebook og Instagram.

– Årsaken til at markedsførere og PR-folk bør se til TikTok, Snapchat, Pinterest og liknende kanaler, er fordi konkurransen om feeden er lavere. Det er mange konsumenter, men få produsenter her. Derfor kan du oppnå ekstremt takknemlig rekkevidde hvis du lager godt innhold i disse flatene. På medier som Facebook og Instagram, er dette vanskeligere siden det er svært mange gode innholdsprodusenter der fra før, sier han.

Les mer om kurset «TikTok, Instagram, Facebook og Snapchat – hva må til for å lykkes?» her!