I fjor arrangerte Kampanje Event og Petter Gulli to halvdagskurs om bærekraft og merkevarebygging. Kursene ble raskt utsolgt og vi hadde til sammen 100 fornøyde deltakere. Vi har tatt en prat med én av de som deltok i fjor, Kai Enger General Manager i fra Coop, om hvorfor han deltok på kurset og hva han fikk ut av det:

- Jeg vil anbefale kurset til alle da det er relevant for alle, for temaet berører oss alle. De som skal forstå kundeadferd og kommunisere til og med forbrukere vil ha ekstra stor glede av kurset.

- Bakgrunnen for at jeg fant dette kurset relevant i fjor, og fortsatt mener det er høyst relevant, er endringene vi ser innenfor varehandel og kundeatferd. Selv om kurset berører flere temaer og dekker bredt, belyser Petter Gulli betydningen av virksomheters og menneskers handlinger gjennom generasjoner og frem til i dag, på en måte som forklarer, langt på vei, kundenes endring i kjøpsadferd. Vi forstår motkreftene bedre, og hva som påvirker forbrukerens nye måte å handle og agere på. 

- Kildene han benytter er troverdige og «spot-on», og han viser hvordan våre handlemønstre og daglige (u)vaner får følger for klima, miljø og mennesker, som vi kanskje ikke har tatt oss tilstrekkelig tid til å tenke over i en hektisk hverdag. 

- Petter Gulli engasjerer, utfordrer og provoserer. Han snakker «rett fra levra» og selv om han til tider strekker strikken langt, er det antagelig nødvendig for at vi som deltagere skal ta budskapet tilstrekkelig til oss. Han belyser tematikken både overordnet og ned i detaljer, så kurset bør være av interesse for et bredt publikum, avslutter Kai Enger.

Advarer mot greenfogging

Ett av Petter Gullis favorittutsagn er at «det finnes ikke noe farligere for merkevaren og verden enn en markedssjef med dårlig samvittighet og et behov for å være trendy.»

- De 17 bærekraftsmålene er ikke en buffet man kan plukke det som passer fra, sier Gulli.

Dessverre ser vi at noen merkevarer forsøker seg på det han kaller "greenfogging". Det betyr at man velger seg et bærekraftmål man kan levere på, men som ikke nødvendigvis representerer de områdene selskapet har mest negativ impact på planeten og mennesker, og lager kampanjer rundt dette.

- Dette er ikke like lett å få øye på som grønnvasking, der et selskap åpenbart lyver. Men egentlig er det like ille, fordi man forleder folk til å tro at man er et selskap med sterk «purpose» uten å være det. Flere store merkevarer har blitt avkledd som «greenfoggers» det siste året, sier Gulli.

Vil du lære mer om dette hyperrelevante temaet, så bli med på masterclass med Petter Gulli på Grand Hotel 25. februar der du blant annet lærer:

  • Hvordan kan merkevarer og bedrifter være en del av løsningen og ikke bare problemet?
  • Hvorfor må bærekraft være en del av merkevaren og ikke bare kommunikasjonen?
  • Hva er det egentlig forbrukerne vil ha, og er de villige til å betale?
  • Hvilke budskap passer best til hvilke målgrupper?
  • Hvorfor trenger vi relevansanalyser i tillegg til vesentlighetsanalyser?
  • Hvordan snakker vi om bærekraft uten å bli tatt for grønnvasking?
  • Hvorfor er bærekraft det siste ordet du bør bruke når du snakker om bærekraft?
  • Hva kan vi lære av de nye og de beste på området?


Les mer om masterclassen og meld deg på her!